Een woning kopen

Je wilt een woning kopen in Tinnegieter, maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande stappen.

Stap 1: Aanmelden of contact

Vanaf nu kun jij je aanmelden als geïnteresseerde voor een koopwoning in Tinnegieter. Vul het 'Aanmeldformulier koopwoning' in. Je vult een aantal persoonsgegevens in en je geeft antwoord op een aantal vragen, bijvoorbeeld of je een sociale huurwoning achterlaat. Dit is straks belangrijk voor de toewijzing van de koopwoningen. Je leest hier meer over bij stap 2. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, ontvang je een email met een link. Klik op de link om jouw aanmelding te bevestigen. Je krijgt dan een wachtwoord toegestuurd waarmee je kunt inloggen op de website.

Stap 2: Financiële check (vrijblijvend)

We raden je sterk aan om al voor de start verkoop deze financiële check te doen. Zo weet jij wat je financiële mogelijkheden zijn. Dit kan aan de hand van de onderstaande richtprijzen. Een financiële check werkt bovendien in je voordeel bij de toewijzing van een woning. Via Brandt Makelaars kun je een financiële check opvragen. Dit geeft aan wat je bij de bank kunt lenen of het toont aan dat je met eigen middelen kunt betalen. Dit document kun je, zodra de verkoop is gestart, uploaden in je persoonlijke account. De financieringsbelofte is gratis en je privacy is volledig gewaarborgd. Natuurlijk kun je ook een financieringsbelofte bij een lokale hypotheekadviseur van jouw keuze opvragen.  

Richtprijzen:

  • Benedenwoningen Margrietlaan - € 255.000,- VON
  • Bovenwoningen Margrietlaan - vanaf € 280.000,- VON
  • Eengezinswoningen Marijkelaan en Margrietlaan -  € 320.000,- VON

Voordeel bij toewijzing woningen 
De financiele check werkt in je voordeel bij het toewijzen van de woningen in Tinnegieter. Bij de toewijzing van de woningen kijken we als eerste naar jouw voorkeuren. Zijn er meerdere geïnteresseerden voor hetzelfde bouwnummer? Dan kijken we of jij een sociale huurwoning achterlaat en vervolgens bekijken wij je financiële check.

Heb je nog vragen over de financiële check? Neem dan contact op met Brandt Makelaars. Zij helpen je verder zodat straks je inschrijving compleet is.

Juist Onjuist
Alleen de brief uploaden Al jouw financiële gegevens naar ons sturen
Pas uploaden nadat de verkoop is gestart Brief mailen vóór Start Verkoop
Het benodigde bedrag vermelden Brief uploaden als deze niet aan alle voorwaarden voldoet
Document is niet ouder dan 3 maanden Brief uploaden als deze ouder is dan 3 maanden

Stap 3: Verkoop gestart

De 9 eengezinswoningen aan de Marijkelaan en Margrietlaan en de 9 beneden- en bovenwoningen aan de Margrietlaan zijn sinds 4 juli in verkoop. Alle verkoopdocumentatie is beschikbaar zodat jij een goed beeld hebt van de woningen. De verkoop verloopt volledig digitaal. Je vult het digitale inschrijfformulier in dat vanaf start verkoop klaar staat. Log in op de website met jouw inloggegevens. Je vindt het inschrijfformlier binnen je account op de website. De eerste sluitingsdatum voor de inschrijving is voorbij. Je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat.

Jouw inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Je kunt je maar één keer inschrijven. Daarna worden de woningen toegewezen. De makelaar voor dit project is Brandt Makelaars in Harderwijk. Ook kun je bij hen terecht voor hypotheekadvies.

Voorrang bij de toewijzing van woningen
Woon je nu in
een sociale huurwoning, dan krijg je voorrang bij het toewijzen van de koopwoningen in Tinnegieter. Bij de toewijzing van de koopwoningen kijken we als eerste naar jouw voorkeuren. Zijn er meerdere geïnteresseerden voor dezelfde woning? Dan kijken we of je een sociale huurwoning verlaat. En we kijken of jij een financiele check hebt meegestuurd.

De toewijzing van woningen en optie
Nadat de inschrijfperiode is gesloten worden de woningen toegewezen. Hierbij hebben we één doel: zoveel mogelijk mensen blij maken met de woning van hun eerste keuze. Als je een woning toegewezen krijgt, hoor je op welke woning je een optie hebt. Ook krijg je tijdens het gesprek met de makelaar meer informatie over het verdere proces.

Stap 4: Overeenkomst en hypotheek

Koopovereenkomst
Nadat jij een woning toegewezen hebt gekregen, krijg je een concept van de koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst. Hierin staan alle rechten en plichten omschreven van jou als koper, van de verkoper en het bouwbedrijf. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak om het contract te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Zodra de opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je ook de financiering rond? Dan is de koop van jouw toekomstige woning definitief!

Opties woningen
Je bespreekt met de makelaar of je nog optie kiest voor je woning. De opties vind je op de prijslijst die bij start verkoop beschikbaar is. Bij de eengezinswoningen is het optioneel mogelijk om de woning te laten afbouwen met keuken en/of sanitair en tegelwerk. Je kunt hiervoor keuzes maken binnen het samengestelde pakket. Bij de benedenwoningen kun je ervoor kiezen om de keuken te laten vervallen. Bij de bovenwoning is het optioneel mogelijk om voor de standaardkeuken te kiezen voor de afbouw van de woning.

De financiering
Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop- en aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.

Naar de notaris
Wanneer je financiering rond is en aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling
Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

Stap 5: Start bouw

De bouw is in september 2023 van start gegaan. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houden wij je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en wordt er een kijkmoment ingepland.

Stap 6: Oplevering

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken